Politiet åbner nyt registreringscenter for asylansøgere

I de seneste måneder er der kommet så mange asylsøgere til Danmark, at der har ophobet sig en kø på flere hundrede sager med asylsøgere, som politiet ikke har nået at registrere, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Derfor kommer der nu et ekstra registreringscenter i bygninger ved Station Amager til aflastning for registreringscentret i Center Sandholm. Det er Nationalt Udlændingecenter i Rigspolitiet der i samarbejde med Københavns Politi åbner det nye center.

Centret skal tage sig af registreringer af flygtninge, der kommer til Danmark via lufthavnen i Kastrup og øvrige asylsøgere i København, oplyser kommunikationsrådgiver i Rigspolitiet Thomas Kristensen til avisen.

Tilstrømningen af asylsøgere til Danmark er lige nu den største i 20 år. De officielle tal for antallet af nye asylsøgere i august er endnu ikke offentliggjort, men ifølge Jyllands-Postens oplysninger kom der omkring 2000 ansøgere til Danmark. Og i september er der kommet 100 i snit om dagen.

Og ifølge flere medier kan tallet for hele 2014 ende på mindst 14.000 asylansøgere. Og det er langt over det antal, som justitsminister Karen Hækkerup (S) tidligere i år var ude og opjustere fra 7500 til 10.000, skriver tv2.dk.

Ann Mary Olsen, International Chef i Dansk Flygtningehjælp, siger til tv2.dk, at mere end 51 millioner mennesker er drevet på flugt verden over. Det er det højeste antal siden Anden Verdenskrig.

- For første gang i verdenshistorien betegner FN hele fire af verdens humanitære kriser i den mest alvorlige kategori: Syrien, Irak, Sydsudan og Den Central Afrikanske Republik. Situationen i Syrien - tæt på Europa - er vor tids største humanitære katastrofe, siger hun til tv2.dk.

Det er især flygtninge fra det borgerkrigsramte Syrien, der medvirker til den voksende strøm af asylsøgere.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip