Politiet advarer mod falske euro-sedler

Flere forretninger i Kerteminde og Odense har i de seneste dage modtaget falske 200 euro-sedler, og politiet frygter, at flere er i omløb.

- De er utroligt vellignende, og det er først, når de bliver afleveret i banken og undersøgt professionelt, at man opdager, de er falske, siger Kim Munksgaard, der er vagtchef ved Fyns Politi.

I sidste uge blev de falske sedler brugt i fire forretninger i Kerteminde, og torsdag blev en 23-årig litauer anholdt.

Han havde købt nogle småting og betalt med en 200 euro-seddel, men da personalet i forretningen undersøgte sedlen nærmere, valgte han at stikke af. Han blev dog løbet op af vidner, der holdt ham fast til politiet kom, og fredag blev han varetægtsfængslet i fire uger.

Allerede i forbindelse med anholdelsen sagde politiet, at der formentlig var en medgerningsmand på fri fod. Og noget kunne tyde på, at det er tilfældet, for fredag blev der betalt med en falsk seddel på en restauration i Odense.

- Men det blev først opdaget i dag, da banken fik sedlen og undersøgte den nærmere, siger Kim Munksgaard mandag eftermiddag.

Sedlerne er meget professionelt fremstillet med vandmærke og sølvtråd.

- Desuden ser man ofte i sådanne sager, at alle sedler har samme nummer, men i denne sag, har de forskellige numre, forklarer vagtchefen.

Der er dog én måde at afsløre de falske sedler på.

- Hvis man lægger dem fladt på et bord, kan man stadig se vandmærket. Det kan man ikke på de ægte sedler, siger Kim Munksgaard.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip