Politiet advarer: Pinsen er højsæson for denne slags kriminalitet

Skal du på forlænget weekend eller bare en del ud i pinsen? Hvis ja, så er dit hjem i fare for at blive udsat for indbrud de næste par dage. Men heldigvis er der mange gode råd til at holde de ubudne gæster på afstand. 

Det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi, der opfordrer alle til at gøre en ekstra indsats for at undgå indbrud.

Læs også: Advarsel til unge: Hvis du gør dette under en bytur, får du pletter i straffeattesten

Pinsen er ligesom andre højtider højsæson for indbrud, og politiet har følgende anbefalinger til borgere, der ikke er hjemme i pinsen:

- Aktiver dine naboer. Få dine naboer til at holde øje med dit hjem - de kan tømme din postkasse, fylde din skraldespand eller parkerer en bil eller cykler i i indkørslen. Alternativt kan man også stille et par løbesko eller børnelegetøj ved hoveddøren, det signalerer, at der er nogen hjemme.

- Sig hej til indbrudstyven. Når du eller dine naboer støder på fremmede personer, så sig hej til dem eller spørg om du kan hjælpe dem. En indbrudstyv bryder sig ikke om at blive set evt. genkendt.

Læs også: Dit kød på grillen kan give kræft: Sådan griller du korrekt

- Sikring af huset. God belysning ved indkørsel og hoveddør gør det sværefor tyven at arbejde ubemærket. Husk at låse alle døre og lukke alle vinduer. Tænd/sluk-lys i flere rum er effektivt, og det samme gælder med radio og musikanlæg. Fjern værktøjer og stiger fra have og indkørsel, ellers hjælper du måske tyven med at komme indenfor.

- Væk med værdierne. Lad være med at have dyre designerting (fx PH lamper) eller let omsættelige genstande (iPad og computer) stående i vindueskarmen eller lige foran vinduet, du frister svage sjæle. Gem dem væk.

- Facebook. Det er dumt at annoncere sine ferieplaner på sociale medier, du ved aldrig, hvem der kigger med.  

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip