Politiet advarer: Pokemon-jagt får danskerne til at glemme færdselsreglerne

Pokemon GO, hvor man skal fange pokemonner i den virkelige verden med sin telefon, får danskerne til at gå ind i private haver og se stort på færdselsreglerne.

Sådan lyder det fra flere politikredse.

Psykolog Johan Eklund, der er specialiseret i afhængighed af computerspil og pengespil, har selv fanget pokemonner. Han fortæller, at spillet, som andre computerspil, holder pokemonjægernes opmærksomhed fanget.

- Det har jeg selv oplevet. Det er fristende lige at gå over på den anden side af vejen for at se, hvad der er derovre. Man skal virkelig tage sig selv i det og se sig for, siger psykologen.

- Som alle andre gode spil bliver du helt optaget af det. Så ryger opmærksomheden fra alt andet omkring dig, siger han.

Spillet bruger telefonens gps og lægger et ekstra filter over skærmbilledet, så det ser ud som om, at pokemonnerne går rundt i gadebilledet. Med sin telefon kan man fange og træne dem.

Politiet advarer om, at pokemonjægere går ind i folks haver, så beboerne tror, at de bliver udsat for indbrud. Søndag aften satte nogle pokemonjægere alarmen i gang på en skole i Hvidovre.

Tidligere på ugen bad Danmarks Tekniske Universitet folk om ikke at bryde ind på en byggeplads, fordi der lå et såkaldt pokegym - et sted, hvor man kan træne sin pokemon.

/ritzau/

 

Dagens Gossip