Politiet advarer: Smæk røret på, hvis du får dette opkald

Nordjyllands Politi har i dag modtaget over 40 henvendelser fra nordjyder, der har været udsat for de såkaldte fup-opkald, oftest fra udenlandske telefonnumre.

- Vi hører jævnligt om disse fupopkald, men i dag har vi haft henvendelser fra exceptionelt mange borgere, der har været udsat for det her svindelnummer, siger Kristian Nørgaard Thomsen, der er leder af Servicecentret ved Nordjyllands Politi.

Typisk påstår personen i røret – der ofte taler engelsk – at man har vundet noget, at man skal ringe tilbage til et bestemt nummer, eller at man skal udlevere kontooplysninger.

At personen i røret hævder at stamme fra Microsoft, og at man har brug for ens kontooplysninger, er også et klassisk forsøg på at snyde.

Kan blive dyrt
Politikommissæren råder alle til, at man smækker røret på, hvis man modtager sådan et opkald.

- Og ring aldrig tilbage, hvis der er nogen fra et udenlandsk nummer, som du ikke kender, der har ringet til dig. Det kan koste en dyr telefonregning, advarer Kristian Nørgaard Thomsen.

Ifølge Nordjyllands Politis oplysninger stammer en del af dagens fupopkald fra italienske numre.

Da numrene stammer fra udlandet, er det ofte svært for politiet at gøre noget ved disse sager. Politiets råd er derfor, som nævnt: Smæk røret på, hvis du får sådan et fupopkald. 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip