Politiet advarer unge mod et nyt billigt, men ekstrem farligt stof der har ramt Danmark

Et nyt stof har ramt landet, der både er virkelig billigt og ekstremt farligt.

Det frimærkelignende stof hedder NBOMe og politiet er flere gange stødt på det hos unge helt ned til 16 år, der fortæller, at stoffet handles for helt ned til 10 kroner.

-  Det kan give nogle voldsomme psykoser og hallucinationer og måske endda medføre døden, så det er virkelig et stof, vi vil advare kraftigt mod at eksperimentere med, siger Tom Struve, der er leder af Københavns Politis Specialafdeling til Station 2.

Stoffet har samme hallucinerende effekt som LSD og indtages typisk på frimærke- eller i pulverform, og politiet er især bekymrede, fordi målgruppen er rigtig unge.

- Vi har kendskab til, at unge helt ned i 16-17-års-alderen har omgang med det her stof, og det tilskriver vi dels, at det er et stof, det er meget, meget billigt at anskaffe sig. Det vil sige, at den rus, man kan få ud af det, kan man få for, ja, vi har hørt beløb helt ned til 10 kr. og op til 50 kr. Så det er virkelig at spille hasard med eget liv, hvis man bare putter dem i munden og lader dem opløse der, siger Tom Struve til Station 2. 

I Danmark er der indtil videre kun registreret et enkelt dødsfald efter indtagelse af NBOMe, mens der i USA er registreret 11.

 

Dagens Gossip