Politiet æder sig ind på 29 stenkastere fra Christiania

Skrevet af admin

06/08/2016

Mest læste i dag

Regnskabet efter en stor gruppe personers angreb mod politiet på Christiania er endnu ikke gjort op - men det nærmer sig.

Lørdag har en dommer i Københavns Dommervagt valgt at varetægtsfængsle yderligere tre personer for stenkast mod politiet.

Dermed er i alt 19 af 29 påståede stenkastere blevet sat bag tremmer i kølvandet på en stor politiaktion 17. juni, da politiet fjernede 37 hashboder i Pusher Street.

Yderligere en person er blevet sigtet, men grundet sygdom blev vedkommende ikke stillet for en dommer.

Politikommissær Steffen Th. Steffensen fra Københavns Politi fortæller, at det er magtpåliggende for politiet at fange de resterende mistænkte.

- Vi går seriøst efter dem, siger han om de ni personer, der endnu er på fri fod.

- Jeg vil gerne opfordre dem til at melde sig til politiet, så vi slipper for at skulle bruge mere energi på det, lyder det fra politikommissæren.

De seneste varetægtsfængslinger sker, efter at politiet torsdag offentliggjorde billeder af 16 eftersøgte personer, som man endnu ikke havde fanget.

Fredag førte det til varetægtsfængslingen af fire personer, mens yderligere tre altså er fulgt lørdag. I første omgang vil de være frihedsberøvet i 19 dage.

Ved politiaktionen 17. juni, der var rettet mod den organiserede hashhandel på Christiania, kom seks betjente til skade, og to måtte på skadestuen.

Politiet skønner, at mellem 30 og 35 personer deltog i at kaste sten, flasker og jernkæder mod politiet under aktionen.

/ritzau/