Politiet afgiver skud efter stenkast i København

Politiet har efter stenkast fra en stor gruppe mennesker afgivet varselsskud ved Dortheavej i Københavns nordvestkvarter.

Episoden startede med, at en patruljevogn forsøgte at standse en bil med fem personer, fordi der var blevet kastet noget ud af bilen.

- Men føreren vil ikke standse, og det kommer til en kort eftersættelse, fortæller vicepolitiinspektør Rasmus Skovsgaard fra Københavns Politi til Ritzau.

På hjørnet af Dortheavej og Peter Ibsens Allé standser bilen, og de fem personer i den stiger ud.

- Pludselig kommer en gruppe på 25-30 unge løbende fra Tomsgårdsvej mod de to betjente og de fem fra bilen. Der er råben og skrigen, og de har en meget truende adfærd, siger vicepolitiinspektøren.

Da gruppen er helt tæt på betjentene, bliver der kastet en lighter og en sten imod dem.

- Det får den ene betjent til at bruge sin peberspray, men da det ikke har den ønskede effekt, trækker han sin pistol og affyrer et varselsskud op i luften, forklarer Rasmus Skovsgaard.

Varselsskuddet får gruppen til at stikke af og med dem fire af de fem, der oprindeligt var i bilen. De løber op til moskeen på Dortheavej. Kort efter når politiets forstærkninger frem.

- Efter aftale med den ansvarlige i moskeen, som ikke kender dem, der er løbet derind, ransager vi moskeen efter personer, siger Rasmus Skovsgaard.

I moskeen finder politiet en større gruppe som bliver tilbageholdt.

- Fire af dem bliver anholdt for vold mod tjenestemand, mens de øvrige bliver registreret og løsladt, fortæller vicepolitiinspektøren, der endnu ikke ved, om nogle af de anholdte skal fremstilles i grundlovsforhør.

/ritzau/

 

Dagens Gossip