Politiet anholder 14 gadeprostituerede i København

Københavns Politi anholdt natten til fredag 14 gadeprostituerede på Vesterbro ved Istedgade og Hovedbanegården. Der er tale om 13 kvinder fra Nigeria og én kvinde fra Italien.

10 kvinder er løsladt igen, mens tre ifølge politiet har overtrådt udlændingeloven og en er tidligere blevet udvist fra Danmark.

Indsatsen var rettet mod udenlandske gadeprostituerede fra primært de afrikanske lande, idet deres tilstedeværelse i området på Vesterbro igennem de sidste uger er blevet mere og mere synlig og til gene for beboere og forretningsdrivende.

- Kvinderne tilbyder åbenlyst seksuelle ydelser til forbipasserende og bidrager med deres adfærd og ophold til, at såvel forbipasserende, gæster på hotellerne og beboerne føler sig generet af det, siger vicepolitiinspektør Tom Struve, Københavns Politi.

10 kvinder blev løsladt, idet deres opholdsgrundlag var lovligt og det vurderedes, at de har midler nok til deres fortsatte ophold i Danmark.

- Aktionen skal ses som en del af den samlede tryghedsskabende lokalpolitiindsats på Vesterbro, hvor vores mål er at øge trygheden og mindske generne for beboere og forretningsdrivende i området, siger Tom Struve.

En af de anholdte kvinder er tidligere blev udvist af Danmark og fremstilles senere fredag i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling.

Tre kvinder er fortsat anholdt, og vil blive fremstillet indenfor de nærmeste dage sigtet for overtrædelse af udlændingeloven.

- De tilbageværende anholdte kvinder vil nu blive vurderet af Center mod Menneskehandel (CMM), således at vi sikrer os at de kvinder, der eventuelt er handlet til prostitution får den nødvendige hjælp, siger Tom Struve.

/ritzau/

 

Dagens Gossip