Politiet anholder to drenge for hærværk mod minkfarme

To drenge på 15 og 16 år er blevet anholdt og sigtet for at være ansvarlige for flere tilfælde af hærværk mod minkfarme i området omkring Ølgod ved Varde.

Drengene blev onsdag fremstillet i grundlovsforhør i Esbjerg, hvor den 16-årige blev fængslet i foreløbig fire uger, mens den 15-årige blev løsladt. Han er dog stadig sigtet i sagen, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

I sommer blev flere minkfarme i området udsat for hærværk, og tusindvis af mink sluppet ud i en natur, hvor de har mere end svært ved at klare sig.

Gerningsmændene skrev forskellig graffiti som "Stop lidelsen" og "Pels er ikke til mennesker" i forbindelse med hærværket. Desuden optrådte et symbol med en cirkel med et A, hvor der var skrevet et R og et F inden i.

Efter nogle måneders ro blev omkring 400 mink nytårsnat lukket ud af deres bure på en minkfarm på Kærgårdsvej vest for Ølgod. Farmen var også mål for en af sommerens aktioner, hvor omkring 1000 mink blev lukket ud.

I forbindelse med hærværket er der udlovet en dusør på 40.000 kroner for oplysninger, der kunne føre til anholdelsen er gerningsmændene.

Lederen af lokalpolitiet i Varde, der har efterforsket sagen, ønsker ikke at komme nærmere ind på, om det er dusøren, der har ført til anholdelsen af drengene.

- Jeg kan ikke på nuværende tidspunkt fortælle, hvilken del af vores efterforskning der har ført til anholdelserne, siger Torben Kloster til Ritzau.

- Men selv om det skulle være dusøren, kommer den jo ikke til udbetaling, før sagen er helt slut, fortsætter han.

Da onsdagens grundlovsforhør foregik for lukkede døre, er det ikke muligt at få oplyst, hvad drengene har forklaret, eller hvad de siger til sigtelserne.

Hos Fyn og Sydjyllands Pelsdyravlerforening er der lettelse over anholdelserne.

- Det er sådan set en ret stor lettelse. Vi har sovet temmelig dårligt hen over sommerperioden, siger formanden for foreningen, Henning Christensen, blandt andet til landbrugsavisen.dk.

- Nu skal vi selvfølgelig være sikre på, at det er dem, men det er trist, det sker. Jeg tror ikke, de er klar over den skade, de har påført både for de dyr, det har berørt, og de ejere, der har de ejendomme, fortsætter han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip