Politiet arbejder intensivt på Se og Hør-skandalen

Københavns Vestegns Politi er fortsat meget tilbageholdende med oplysninger om efterforskningen af Se og Hør-skandalen, men meddeler dog torsdag i en pressemeddelelse, at man siden mandag har "arbejdet intensivt på at undersøge sagen".

Skandalen begyndte at rulle mandag, da det kom frem, at en tidligere medarbejder på Se og Hør i en bog skriver, hvordan ugebladet via en medarbejder hos IBM fik indsigt i, hvor og hvornår de kendte og de kongelige brugte deres kreditkort.

Siden er oplysningerne blevet bekræftet fra flere sider, og tidligere medarbejdere på Se og Hør er blevet sendt hjem fra deres nuværende arbejdspladser, mens sagen undersøges.

Desuden har sagen kostet den tidligere chefredaktør på Se og Hør Henrik Qvortrup jobbet som politisk kommentator på TV2.

Københavns Vestegns Politi er dog ikke meget for at udtale sig om efterforskningen.

I torsdagens pressemeddelelse oplyser man, at sagen foreløbig har ført til et samarbejde med og undersøgelse af Nets og IBM, men at undersøgelsen endnu ikke er afsluttet.

- Derudover er der taget de indledende skridt i forhold til afhøringer af de implicerede parter. Der kommer formentlig til at forestå en del afhøringer i den kommende tid, hedder det i pressemeddelelsen.

Forfatteren til bogen, der fik sagen til at rulle, Ken B. Rasmussen, oplyser til Ritzau, at han er blevet afhørt af politiet i forbindelse med sagen, men at han ikke er sigtet.

Ifølge politiet har man modtaget en konkret anmeldelse for overtrædelse af straffelovens kapitel om fredskrænkelse.

- Det er en meget alvorlig sag, hvis følsomme oplysninger uberettiget er blevet videregivet, så derfor forsøger vi på alle leder og kanter at komme til bunds i denne her sag, udtaler vicepolitiinspektør Carsten Jansson fra Københavns Vestegns Politi.

/ritzau/

 

Dagens Gossip