Politiet: Drabsmand er en morfar

Den mand, der tirsdag dræbte en advokat i Fogedretten i København er en 67-årig mand, der er morfar til et treårigt barn i en samværssag.

Manden har erkendt, at det var ham der skød, oplyser Københavns Politi.

Den 67-årige affyrede seks skud med en oversavet riffel, oplyser vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen, Københavns Politi, tirsdag på en pressebriefing.

Advokaten blev dræbt på stedet, og faren til barnet blev ramt af skud og er hårdt såret. Han er blevet opereret på Rigshospitalet og er tirsdag eftermiddag i kritisk, men stabil tilstand, oplyser politiet. Den sårede far er en 31-årig mand.

- Det er en dybt, dybt tragisk hændelse, og jeg vil gerne udtrykke min dybeste medfølelse, siger Jens Møller Jensen, der er leder af afdelingen for personfarlig kriminalitet.

Den dræbte advokat er den 57-årige Anders Lindholt, som repræsenterede faren i sagen om samværsret i en tilsyneladende meget tilspidset skilsmissesag. Der er ikke oplysninger om, at der har været trusler forud for skudepisoden.

Det er sparsomt med oplysninger om familien, men der er tale om en etnisk dansk familie.

Moren var ikke til stede ved retsmødet. Med den begrundelse, at hun skulle til kiropraktor, havde hun angiveligt givet fuldmagt til sin far, der var mødt op til retsmødet, som skulle indledes klokken 10.

- Efter det jeg har fået oplyst, overvejede retten, om den kunne indlede sagen på et grundlag, men det var retten tilsyneladende ikke indstillet på, siger Jens Møller Jensen.

I den situation tog morfaren en riffel op af en taske, som det var lykkedes ham at få med ind i retten. Der blev både affyret skud inde i retslokalet i Hestemøllestræde 6 i det indre København og på gangen uden for retslokalet.

Morfaren affyrede seks skud med våbnet, som han har våbentilladelse til, inden han løb ud af bygningen.

Politiet modtog alarmen om skudepisoden klokken 10.07. Det var en dommerfuldmægtig, der foretog anmeldelsen og prajede en politipatrulje, som få minutter efter kunne anholde den 67-årige på Vester Voldgade lige i nærheden.

Den anholdte mand er ikke kendt af politiet i forvejen, oplyser Jens Møller Jensen, der på nuværende tidspunkt ikke ønsker at uddybe mandens motiv til skyderiet.

Den anholdte har været til retsmedicinske undersøgelser, og vil blive afhørt af politiet i løbet af eftermiddagen tirsdag.

Politiet har endnu ikke talt med faren.

Imidlertid betragter politiet sagen som opklaret, sagde Jens Møller Jensen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip