Politiet dropper sigtelse mod Peter Arnfeldt

Anklagemyndigheden har mandag besluttet at droppe sigtelsen mod den daværende skatteministers særlige rådgiver, Peter Arnfeldt, for at have lækket fortrolige oplysninger om Helle Thorning-Schmidts (S) og Stephen Kinnocks skatteforhold til medierne.

Statsadvokaten i København har nu tiltrådt en indstilling fra Københavns Politi om, at påtalen opgives, fordi det ikke kan forventes, at Peter Arnfeldt vil blive fundet skyldig i lovovertrædelsen.

- Peter Arnfeldt er hermed renset for anklagen mod ham. Tilbage står, at der er sket en forbrydelse, og at det desværre ikke er lykkedes at opklare den, siger politidirektør Thorkild Fogde, Københavns Politi, i en pressemeddelelse.

- Borgere i Danmark skal kunne have tillid til, at deres personoplysninger opbevares fortroligt. Det gælder ikke mindst fortrolige oplysninger om deres skatteforhold - og det gælder, uanset om man er politiker, kendt person eller helt almindelig dansker, siger han.

Politiet er derfor uden mistænkte i lækagesagen.

- Det er derfor rigtig ærgerligt, at vi i dag må konstatere, at det på trods af omfattende undersøgelser ikke har været muligt at finde frem til, hvem der har brudt den fortrolighed, siger Thorkild Fogde.

Københavns Politi har efterforsket sagen efter anmeldelser indgivet af Skatteministeriet i 2011.

Mistanken blev ifølge politiet bestyrket af Skattesagskommissionens afhøringer af journalist Jan Kjærgaard og chefredaktør Poul Madsen fra Ekstra Bladet.

I september 2012 blev Peter Arnfeldt sigtet for lækagen, da han var en af de relativt få personer, der havde adgang til to vigtige oplysninger i sagen.

Dels den ni sider lange såkaldte agterskrivelse, der var lækket til BT, og den uenighed, der tilsyneladende havde været mellem Skat København og visse personer i Skatteministeriet om skattesagen. Oplysninger, der også var lækket til pressen.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip