Politiet får tre dage til at finde beviser mod rockere

En dommer i København har givet politiet tre døgn til at finde flere beviser mod tre rockere, der mistænkes for et groft røveriforsøg mod et vekselbureau.

To medlemmer af rockergruppen Hells Angels samt en prospekt i klubben blev tirsdag anholdt, og onsdag blev de fremstillet i grundlovsforhør i Dommervagten, hvor politiet krævede dem fængslet.

Men dommeren mente ikke, at politiets mistanke mod de tre er så begrundet, at de kunne varetægtsfængsles og besluttede altså i stedet at opretholde deres anholdelse i tre døgn.

De tre mænd blev anholdt i en storstilet politiaktion, som røverisektionen under afdelingen for personfarlig kriminalitet i Københavns Politi indledte tirsdag formiddag klokken 09.30.

Røveriforsøget gik ud over vekselbureauet Merex i Vester Farimagsgade i København, hvor røvernes mål var pengeskabet, der indeholdt danske kroner og udenlandsk valuta for godt 2,3 millioner kroner.

I løbet af natten til 17. juli trængte en gerningsmand ind i vekselbureauet, og da den første medarbejder mødte omkring klokken 08.30, blev hun bagbundet med strips og fik tape for munden.

Men en anden ansat, der ankom kort efter, alarmerede politiet, og det fik røverne til at stikke af.Efterforskningen pegede i retning af medlemmer af Hells Angels, og tirsdag slog politiet så til i en anholdelses- og ransagningsaktion.

To fuldgyldige medlemmer af Hells Angels på 32 og 44 år samt en prospekt på 32 år blev anholdt. Desuden blev seks adresser i København - herunder rockerborgen i Siljangade 10 på Amager - ransaget.

- Det er en længerevarende efterforskning, der betyder, at vi i dag har kunnet foretage anholdelser af de formodede gerningsmænd, udtalte vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen, der er leder af afdelingen for personfarlig kriminalitet hos Københavns Politi, tirsdag i en pressemeddelelse.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip