Politiet fanger borgmesterpar i mystisk forsvindingssag

Mexicansk politi har tirsdag anholdt byen Igualas eksborgmester og hans kone, der mistænkes for at stå bag 43 studerendes forsvinden for mere end en måned siden.

De studerende forsvandt efter et sammenstød med politiet, hvor seks mennesker blev dræbt, i slutningen af september.

Foreløbige undersøgelser tyder på, at de forsvundne studenter, der kommer fra en venstreorienteret skole i Iguala, havde en længerevarende konflikt med byens borgmester, og at byens politi tilbageholdt dem og udleverede dem til lokale gangstere, som dræbte dem.

En talsmand fra mexicansk politi fortæller, at føderalt politi fangede borgmesterparret ved en aktion i hovedstaden Mexico City.

- Der skete ikke vold under operationen, siger talsmanden, der tilføjer, at parret er blevet ført til afhøring hos den føderale anklagemyndighed.

Myndighederne har siden fundet massegrave i området, men dna-prøver har vist, at ingen af de savnede studerende var blandt ligene.

Myndighederne har anholdt 56 personer i sagen. Heriblandt en række politifolk, lokale embedsfolk samt medlemmer af banden Guerreros Unidos.

Borgmesterparret har været på flugt siden 28. september, hvilket var to dage efter sammenstødet mellem de studerende og politiet.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip