Politiet frikender egne vidner for at lyve i retten

Der er ikke grundlag for at sigte 12 unge og tre tidligere ansatte på opholdsstedet Solhaven for blandt andet at have foretaget falsk anmeldelse og for at lyve i retten.

Det mener Nordjyllands Politi, der på den baggrund afviser advokat Niels Fjeldbergs politianmeldelse.

- Vi har stoppet efterforskningen, fordi vi ikke mener, der er grundlag for at fortsætte, siger advokaturchef Birthe Wirenfeldt til Ritzau.

Efterforskningen af en 13. ung, der beskyldes for afpresning, er endnu ikke afsluttet.

Advokat Niels Fjeldbergs anmeldelse udspringer af en stor voldssag, hvor forstanderen på opholdsstedet og 11 ansatte i januar blev frifundet for blandt andet vold og ulovlig tvang mod i alt 20 unge.

Herefter valgte de frifundne at gå til modangreb med en politianmeldelse, men ifølge politiets egen undersøgelse er der altså ikke noget at komme efter.

I forbindelse med den store straffesag i Aalborg fremlagde forsvaret ellers helt konkrete beviser for, at flere unge løj i retten, mener Niels Fjeldberg.

- Vi kan påvise direkte usandheder. Derfor er de anmeldt for at lyve i retten, siger advokaten.

Blandt andet påstod en af de unge, at vold på Solhaven var skyld i, at han havde fået skadet en tand, selvom det ifølge Niels Fjeldberg viste sig, at tanden var blevet ødelagt et år tidligere, da han var i praktik som smed.

I et andet tilfælde påstod en tidligere beboer, at han havde brækket en knogle, da personale på Solhaven havde tvunget hans finger bagud.

- Men Retslægerådet siger, at det er meget usandsynligt. Han har desuden selv sagt til lægerne på Farsø Sygehus, at han i vrede havde hamret sin hånd ind i et skab, siger advokaten.

De frifundne mener, at Nordjyllands Politi har efterforsket sagen så ensidigt, at en anden politikreds burde have undersøgt anmeldelserne.

Niels Fjeldberg påpeger, at Nordjyllands Politi under retssagen selv har ført de unge som vidner og argumenteret for deres troværdighed i forsøget på at få personalet på Solhaven dømt.

Derfor vil han nu klage over afgørelsen til Statsadvokaten.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip