Politiet frygter vold efter knivdrab på syrienkriger

Politiet frygter voldelige sammenstød mellem to grupper af unge efter drabet på en 19-årig mand på Guldbergsgade på Nørrebro i København tirsdag.

Fredag oprettede Københavns Politi derfor en visitationszone på Nørrebro, Københavns nordvestkvarter og i Tingbjerg.

Inden for zonen, der foreløbig varer indtil den 27. maj, kan politiet visitere personer og undersøge mistænkelige biler.

Den 19-årige Andres Vo Riis blev stukket ned på åben gade tirsdag omkring klokken 17.40.

Den unge mand har angiveligt deltaget i krigshandlinger i Syrien for Islamisk Stat, og gerningsmændene til knivoverfaldet er muligvis støtter af den syriske præsident Bashar al-Assad.

Da drabet kan udspringe af en konfrontation mellem disse to fjendtlige grupper i den syriske konflikt, vurderer politiet, at drabet har "ført til en latent risiko for en voldelig konflikt".

Ifølge politiet foreligger der oplysninger om, at nogen "har til hensigt at anvende stik-, slag- og skydevåben".

Københavns Politi skriver i en pressemeddelelse, at politiet i København og i nabopolitikredsene ved flere lejligheder har truffet medlemmer af kriminelle grupperinger i besiddelse af stik- og skydevåben.

- De seneste døgns hændelser bekræfter politiets opfattelse af, at der er forøget risiko for voldelige konfrontationer, hvor der anvendes våben, og som indebærer fare for personers liv, helbred og velfærd, skriver politiet.

Ledende politiinspektør Jørgen Skov, Københavns Politi, håber, at visitationszonen vil få de unge til at lade være med at bære våben.

Københavns Politi fik fredag eftermiddag hjælp af Københavns Vestegns Politi, der var talstærkt til stede, da Andres Vo Riis blev begravet på en begravelsesplads i Brøndby.

Begravelsen foregik imidlertid stille og roligt, uden at der var optræk til uroligheder, oplyser Københavns Politis pressetalsmand Rasmus Skovsgaard.

/ritzau/

.

Dagens Gossip