Politiet: Gennemgang af terrorangreb er klar primo maj

En evaluering af politiets egen indsats og ageren under og efter terrorangrebene i København 14. og 15. februar forventes at være færdig i slutningen af april eller senest i begyndelsen af maj.

Det oplyser Rigspolitiet til Ritzau.

Evalueringen vil ifølge politidirektør for politiområdet i Rigspolitiet, Svend Larsen, indeholde en gennemgang af, hvad der præcist skete, da den formodede gerningsmand, Omar El-Hussein, skød og dræbte to civile og sårede seks politifolk, inden han selv blev dræbt.

- Vi vurderer, at vi kan lave en ret grundig gennemgang af de faktiske hændelser og på baggrund af det vurdere, hvad vi kan lære af det, og hvad vi skal gøre anderledes, siger han til Ritzau.

Evalueringen udarbejdes parallelt med selve efterforskningen af angrebene, som endnu ikke er færdig. For nylig har der været flere anholdelser og ransagninger i forbindelse med sagen.

- Men der har været et ønske om at se, hvad kan vi lære af det. Det er alvorlige begivenheder, og hvis der er noget, vi kan forbedre, så skal vi finde ud af det, siger han.

Ifølge politidirektøren vil evalueringen ud over en gennemgang af forløbet bestå af mere langsigtede forslag til forbedringer.

- Der er mange andre ting, som man inddrager i evalueringen. Hvordan er samarbejdet mellem de forskellige dele af organisationen? Hvordan sikrer vi os, at vi deler oplysninger så godt som overhovedet muligt?

- Der gives ingen garantier for, at det vil kunne forhindre en gentagelse, men vi skal gøre det så godt som muligt. Og det er dét, den her øvelse går ud på - hvad skal der gøres, siger han.

Der er efter angrebene allerede taget skridt hen imod forbedring i forhold til mere skydetræning og bedre udrustning - forhold som har været stærkt kritiseret efterfølgende.

Hvad der vil komme af yderligere tiltag, kan politidirektøren kun halvt løfte sløret for:

- I evalueringen vil der være fokus på vores deling af oplysninger og også noget om vores brug af teknik i efterforskningen. Vi har blandt andet tidligere sagt, at vi skal være bedre til hurtigt at samle videomateriale ind, fortæller Svend Larsen.

Regeringen har efter attentaterne fremlagt en antiterrorpakke, som den forsøger at få flertal bag i Folketinget.

/ritzau/

 

Dagens Gossip