Politiet: Hårdere straffe til menneskesmuglere

Rigspolitiet går nu i offensiven mod menneskesmuglere, og vil i samarbejde med anklagemyndigheden forsøge at skabe grundlag for, at smuglerne kan blive dømt efter en langt strengere paragraf end tidligere.

Den nye strategi kan ifølge Jyllands-Posten allerede nu aflæses direkte i anmeldelserne til retten om retssager mod smuglerne.

I september i fjor anmeldte dansk politi i blot ét enkelt tilfælde en menneskesmugler til retten efter en bestemmelse i straffeloven, som kan give helt op til otte års fængsel. I september i år har politiet anmeldt hele 18 menneskesmuglere efter netop den paragraf i straffeloven.

Og hvor politiet i september i fjor rejste 23 sigtelser for menneskesmugling, har politikredsene i september i år fordoblet antallet af sigtelser 46.

- Vi står over for en organiseret kriminalitet, hvor nogle kriminelle personer tjener endog meget store beløb på at indsmugle flygtninge til Danmark. Vi har efterretninger fra politifolk i blandt andet København, Kolding og Sønderborg, som viser, at vi står over for et fintmasket netværk af organiserede smuglere.

- Det vil vi reagere på så stærkt som muligt, og derfor går vi benhårdt efter at få straffet smuglerne hårdere end i dag på grundlag af den omfattende efterforskning, vi foretager, siger politidirektør Svend Larsen, Rigspolitiet, til Jyllands-Posten.

Formanden for Den Danske Dommerforening, Mikael Sjöberg, siger, at dommerne vil afvente og se de konkrete sager, før de tager stilling til politiets ønske om strengere straffe.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip