Politiet har fortsat ikke fået anmeldelse fra OW Bunker

OW Bunkers ledelse har fortsat ikke meldt to ledende medarbejdere i datterselskabet Dynamic Oil Trading i Singapore til politiet.

Det oplyser Nordjyllands Politi.

- Vi har endnu ikke modtaget nogen anmeldelse i sagen, fortæller politiinspektør Michael Kjeldgaard, Nordjyllands Politi, mandag formiddag.

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) - populært kaldet Bagmandspolitiet - oplyser til Ritzau, at man heller ikke her har modtaget nogen anmeldelse.

I en meddelelse til fondsbørsen fredag aften om konkursbegæring oplyste OW Bunker ellers, at to medarbejdere ville blive meldt til politiet.

- På baggrund af resultatet af den gennemførte interne undersøgelse er det besluttet at bortvise og foretage politianmeldelse af to ledende medarbejdere i datterselskabet Dynamic Oil Trading (DOT) i Singapore for overtrædelse af straffelovens paragraf 299, skrev ledelsen i OW Bunker.

To dage før denne meddelelse til fondsbørsen sendte ledelsen en anden meddelelse til fondsbørsen, hvor den oplyste, at risikochef Jane Dahl Christensen som en konsekvens af et tab i Singapore på 750 millioner danske kroner var blevet fyret med omgående virkning.

Ifølge dagbladet Børsen har OW Bunker spekuleret i og satset på, at prisen skulle stige på olie, men i stedet skete det modsatte. Det drejer sig om en position i den såkaldte ICE Gasolie, der er et brændstof, som skibe skal bruge, når de sejler ved kystnære områder.

Ifølge Børsen er det OW Bunkers risikochef, som har lavet spekulationen.

- Jeg havde en fornemmelse af, at hun (chefen, red.) havde nogle positioner i markedet, som ikke var så gode, siger en anonym kilde til avisen og fortsætter:

- Men jeg var slet ikke klar over, at det var i det omfang, og at positionen var så stor, så der kunne tabes et beløb i den størrelsesorden. Positionen blev løbende rapporteret til koncernledelsen, hvilket tyder på, at nogen i toppen må have haft kendskab til hendes positioner - det skriger jo til himlen.

Efter retten i Aalborg fredag aften erklærede OW Bunker konkurs, er det kuratorerne, der har kontrollen med det forliste selskab.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip