Politiet i Belgien anholder fire efter spor om nyt angreb

admin

425 uger siden

|

25/05/2016

Dagens topnyheder

Politiet i Belgien har fængslet fire personer, efter der er fundet spor, som tyder på, at et nyt angreb i landet var ved at blive planlagt.

De anholdte mistænkes for at have rekrutteret jihadister i Syrien og Libyen, siger en talsmand for den belgiske statsanklagemyndighed Eric Van der Sypt til AFP.

- De fire var mest involveret i rekruttering, siger talsmanden og tilføjer:

- Og vi fandt spor, der tyder på, at der var planer om endnu angreb i Belgien.

Oplysningerne kommer frem, efter at tre selvmordsbombere angreb lufthaven i Bruxelles og en metrostation den 22. marts og dræbte 32 mennesker.

Siden terroranslagene i marts har forventningen - eller frygten - i Belgien været, at der vil komme flere angreb eller forsøg på angreb i landet.

Den tidligere belgiske efterretningschef Alain Winants har tidligere forklaret, at han ser mørke skyer og nye terrortrusler over Belgien og resten af Europa.

- Vi må i meget lang tid leve med en overhængende trussel om nye terrorangreb, også i Belgien, sagde Alain Winants i slutningen af april på et møde i tænketanken European Policy Centre om læren af terrorangrebene.

Et angreb i Paris i november kostede 130 mennesker livet. Her var det også selvmordsattentater, og efterforskningen har siden afsløret spor til islamister i Bruxelles og tråde mellem gerningsmændene til begge attentater.

I forhold til indbyggertallet er Belgien det land i EU, hvorfra flest er rejst til Syrien og Irak for at deltage i hellig krig.

Det anslås, at 500 såkaldte "foreign fighters" er rejst fra Belgien til de to lande.

/ritzau/AFP