Politiet indrømmer: Vi spurgte om den døde hjemløse var grønlænder

Det var Københavns Politi, der bragte herkomsten af en bevidstløs hjemløs på Amagerbro metrostation på banen, og ikke en forbipasserende kvinde

Det erkender politiet, efter at dagbladet Politiken har fået fat i en lydfil fra den 6. oktober, der dokumenterer kvindens forklaring om, at hun blev spurgt af politiet, om hvorvidt den dybt bevidstløse hjemløse, der senere døde, var grønlænder.

Politiet har hævdet, at det var kvinden selv, der sagde, at der var tale om en en beruset grønlænder. Men lydfilen afviser den påstand, og det erkender politiinspektør Peter Dahl fra Københavns Politi

- Ja, de har blandet tingene sammen, siger Peter Dahl til Politiken, efter at have hørt lydfilen fra politiets vagtcentral.

Politiinspektøren mener dog ikke, at fejlen har haft nogen betydning i den konkrete sag.

- I bagklogskabens klare lys skulle vi have spurgt meget mere ind. Men det er hver dag, at folk ringer ind om berusede personer på gaden, siger Peter Dahl til Politiken.

Kvinden, der ringede til politiet, Kirstine Løvdal Nielsen, er "vildt lettet over at få sandheden frem."

- Men jeg er rystet over, at politiet forsøger at fremstille forløbet anderledes for at lægge ansvaret over på mig, siger hun til Politiken.

I alt seks borgere ringede om hjælp, og som den første kontaktede Kirstine Løvdal Nielsen klokken 15.03 politiet på telefon 114. Spørgsmål nummer to til hende var: "Er han dansker eller grønlænder?"

Herefter fik kvinden at vide, at en patruljevogn ville komme "i den nærmeste fremtid". Den kom aldrig, skriver Politiken.

Region Hovedstadens akutberedskab har tidligere sagt undskyld for, at der på grund af menneskelige fejl ikke blev sendt en ambulance, og har forklaret, at de i stedet bad Metroselskabet om at dirigere en togsteward til stedet, skriver Politiken.

Men en redegørelse fra Metroselskabet til Politiken viser, at det gav nye misforståelser.

På vej op fra stationen fik stewarden øje på en aggressiv person i cykelkælderen, som metroens kontrolrum fejlagtigt antog var den bevidstløse, der var kommet til bevidsthed.

Metrofolkene tilkaldte politiet, en patruljevogn ankom og parkerede kun få meter fra Daniel, som ifølge vidner stadig var i live.

Politifolkene afslog i første omgang at yde hjælp til Daniel, fordi de var tilkaldt til hændelsen nede i metroen. Og da betjentene efter fem minutter kom op igen, var deres førstehjælp nyttesløs.

Politiet efterforsker stadig i sagen.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip