Politiet jubler: Så meget er antallet af indbrud faldet

Danske hjem har i årevis været hårdt plaget af indbrud, men nu er der endelig gode nyheder. Nye tal fra Rigspolitiet viser nemlig, at antallet af indbrud er faldet drastisk i løbet af det sidste år.

I en ny opgørelse har de sammenlignet årets første tre kvartaler med samme periode sidste år. Det viser, at antallet af indbrud er faldet fra 28.504 sidste år til kun 25.743 i år. Det er et fald på 9,7 procent, men målet er stadig at komme endnu længere ned.

- Både politiet og befolkningen har et meget stort fokus på at forhindre indbrudskriminaliteten. Og det giver resultater. På kun et år har vi fået godt 2700 færre indbrud, så der bliver færre og færre familier, der kommer tilbage til et gennemrodet hjem. Men vi skal gerne have tallet endnu længere ned, siger politiinspektør Jørn Kjer fra Rigspolitiet.

Derfor opfordrer politiet til, at man sikrer sit hus bedst muligt nu, da julemåneden er højsæson for indbrud. Sikre dine vinduer og beslagene, tjek låsen, og sørg for at hækken ikke er så høj, at tyven kan gemme sig bag den. Hvis du er væk i løbet af julen, så lad et par lamper brænde huset, så der virker beboet, og få naboen til at tømme postkassen eller rykke rundt på skraldespanden. Ifølge politiet, så er det sådanne små tiltag, der kan holde tyven væk. 

Europæisk bundskraber
Når man kigger på indbrudsstatistikker, der omfatter hele Europa, er der er en rigtig god grund til, at Jørgen Kjer og Rigspolitiet vil have antallet af indbrud endnu længere ned. Danmark er nemlig det næstmest udsatte land i Europa, kun overgået af Grækenland.

Ifølge Eurostat havde Danmark i 2012 779 indbrud per 100.000 indbyggere. Den dårlige statistik blev kun overgået af Grækenland, der havde 790 indbrud. Til sammenligning var der i Sverige kun 225 indbrud og i Norge kun 120 indbrud per 100.000 indbyggere.

 

Dagens Gossip