Politiet leder efter våben i stor aktion

admin

424 uger siden

|

26/05/2016

Dagens topnyheder

En koordineret politiaktion i Nordsjælland resulterede ikke i fund af skydevåben. I stedet fandt politiet hash og knive hos en række personer med tilknytning til bandemiljøet.

Forleden indførte Nordsjællands Politi visitationszoner i Helsingør, Hillerød og Kokkedal som en konsekvens af flere voldelige hændelser mellem personer tilknyttet grupperingerne Loyal to Familia og Black Jackets.

Torsdag satte politiet så gang i en større koordineret aktion i politikredsen for at finde frem til våben eller andre genstande, som kan bruges ved sammenstød mellem grupper i bandemiljøet.

- Operationen er forløbet fint. Vi lukkede ned lidt efter midnat. Vi har ikke fundet skydevåben, men vi har fundet hash og knive hos en række personer, siger vagtchef Henrik Alstrup fra Nordsjællands Politi.

Han oplyser, at der vil blive fulgt yderligere op på aktionen, når politiet har dannet sig det fulde overblik i løbet af fredag morgen.

Tidligere oplyste projektkoordinator hos Nordsjællands Politi Henrik Suhr, at aktionen skulle ses som en fortsættelse af politiets indsættelse af visitationszoner.

- Vi er ved efterforskning kommet frem til, at vi vil undersøge, om der er våben, som kan blive brugt i forbindelse med voldelige konfrontationer. Det vil vi gerne undgå, siger pressekoordinator ved Nordsjællands Politi Henrik Suhr.

Ved aktionen deltog politi fra flere politikredse, Forsvaret, Hjemmeværnet og Beredskabsstyrelsen.

Fredag aften i sidste uge opstod der en episode i Hillerød, hvor to mænd på en knallert startede et skyderi i centrum af byen. Også i Helsingør har politiet været på jagt efter bandemedlemmer i forbindelse med et skyderi.

I visitationszonerne laver politiet stikprøver, hvor udvalgte personer bliver kropsvisiteret, og hvor tøj, køretøjer og andre genstande bliver undersøgt. Formålet er at afsløre eventuelle våben.

Visitationszonerne opretholdes foreløbigt frem til 21. juni.

/ritzau/