Politiet løslader 58-årig sigtet for skuddrab i Aarhus

En 58-årig mand fra Aarhus er blevet løsladt af Østjyllands Politi, efter at have været varetægtsfængslet i mere end tre måneder for drabet på den 57-årige Allan Holmbo Sørensen, der blev fundet 5. august.

Østjyllands Politi har efterforsket sagen, og anklagemyndigheden mener nu ikke, at beviser mod den 58-årige mand er stærke nok til at fængsle ham for skuddrabet i Allan Holmbo Sørensens lejlighed på Teglværksgade i Aarhus.

- Vi har vurderet, at vores fængslingsbetingelser ikke længere var opfyldt, men sigtelsen bliver opretholdt, siger senioranklager Rikke Hyttel til Ritzau.

Den 58-årige, der altså stadig er sigtet for drabet, har hele tiden nægtet sig skyldig, oplyser anklageren. Og tirsdag kunne han så forlade politiets varetægt, som en fri mand.

Politiet efterforsker dog fortsat sagen, og den 58-åriges rolle. Det er uvist, hvad der er årsag til, at politiet ikke længere mener at have beviser til at holde den drabssigtede fængslet i sagen.

- Nu skal sagen færdigefterforskes, og så skal den fremlægges for statsadvokaten, siger Rikke Hyttel.

Den dræbtes bil, en Ford Mondeo, har været ude at køre før og efter drabet, og politiet troede, at det var den 58-årige, der har kørt bilen.

- Vi har en formodning om, at den sigtede mand har befundet sig i bilen før og efter drabet, sagde efterforskningsleder Claus Danø ved Østjyllands Politi tidligere til Ritzau.

Østjyllands Politi har gennemgået materiale fra et stort antal overvågningskameraer for at finde ud af, hvem der var føreren af bilen.

Efter obduktionen af offeret kunne politiet bekræfte, at Allan Holmbo Sørensen var blevet dræbt af skud. Vidner i nærheden af lejligheden ved Vesterbro Torv hørte skud i området, og det er i tråd med politiets konklusion.

Allan Holmbo Sørensen boede alene i sin lejlighed, og det var en kammerat, der fandt ham død i lejligheden. Østjyllands Politi mener ikke, at drabet er banderelateret.

/ritzau/

 

Dagens Gossip