Politiet optrævler syrisk netværk af menneskesmuglere

I en omfattende sag om menneskesmugling har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i den senere tid anholdt tre mænd og to kvinder af syriske herkomst.

Efter længere tids efterforskning slog politiet i sidste uge til mod en lejlighed i Nykøbing Falster. Her blev tre mænd, der angiveligt er syriske statsborgere, som opholder sig ulovligt i landet, holdt skjult, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Foruden de tre mænd blev lejlighedens beboere anholdt og sigtet for medvirken til menneskesmugling. Der er tale om en mand og en kvinde, som begge blev løsladt efter endt afhøring.

Kort efter blev den formodede bagmand til den organiserede menneskesmugling anholdt i en anden lejlighed i Nykøbing Falster. Han blev fremstillet i et grundlovsforhør, hvor han blev varetægtsfængslet i foreløbig fire uger.

Dagen efter blev hans kone anholdt, da hun kom tilbage fra udlandet. Også hun er sigtet for menneskesmugling og blev varetægtsfængslet i fire uger.

Mandag anholdt politiet så den foreløbig sidste person i sagen. Der er tale om en syrisk mand, der bor i Nordvestsjælland. I et grundlovsforhør ved Retten i Nykøbing Falster blev han senere på dagen varetægtsfængslet i tre uger.

Efter politiet opfattelse er der tale om et velorganiseret netværk, der har stået for flere indsmuglinger og har tjent store penge på folk i nød.

Politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi vil mandag ikke komme nærmere ind på, hvor omfattende man mener sagen er.

- Nu ligger der en hel masse arbejde foran os både her og i udlandet, og jeg kan ikke afvise, at der vil ske flere anholdelser i sagen, siger han mandag aften til Ritzau.

Siden 1. september har politiet optrappet indsatsen mod menneskesmuglere. Det sker blandt andet i et samarbejde mellem politikredsene, Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter og Europol.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip