Politiet ransager adresser i sag om dansk støtte til IS

Københavns Politi har onsdag ransaget flere adresser i forbindelse med sagen om foreningen De Humanitære Hjerter, der har solgt klistermærker med den militante oprørsgruppe Islamisk Stats logo.

Formanden for foreningen, en 35-årig statsløs, der er født i Libyen, er blevet anholdt og sigtet for at have samlet penge ind til den militante gruppe, der i de seneste måneder har vundet frem i Irak og Syrien.

Det siger vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen, der er leder af afdelingen for personfarlig kriminalitet ved Københavns Politi.

- Vi har foretaget en vurdering af sagen, og vi mener, der er begrundet mistanke om, at der kan være tale om støtte til en terrororganisation og dermed en overtrædelse af straffelovens paragraf 114b, som forbyder økonomisk støtte til terrororganisationer, siger han.

- På den baggrund har Københavns Politi i dag klokken 10.30 ransaget i alt fire adresser i Vanløse og på Nørrebro med henblik på at fremskaffe beviser i sagen, siger han.

Ved ransagningerne er der fundet og beslaglagt penge og diverse skriftligt materiale omhandlende indsamlinger. Der er ikke fundet nogen af de omtalte klistermærker ved ransagningen.

Også to kvinder, som har støttet projektet, er taget med på politistationen og bliver sigtet i sagen. Også de sigtes for økonomisk støtte til terrororganisationer, siger Jens Møller Jensen.

En af kvinderne er 30 år, dansk statsborger med oprindelse fra Libanon, mens den anden er 51 år og dansk.

- Vi er ved at afhøre dem, og derefter bliver de højst sandsynligt løsladt, siger Jens Møller Jensen onsdag eftermiddag.

Han ved ikke, om personerne i forvejen er kendt af politiet.

Det er første gang, at personer herhjemme er blevet sigtet for at have støttet Islamisk Stat.

Foreningen De Humanitære Hjerter har adresse på Tagensvej i Københavns nordvestkvarter.

Formanden for foreningen har ifølge DR tidligere sagt til Radio24syv, at han ikke var klar over, at der var tale om Islamisk Stats logo, og siden sagde han til TV2, at han tog afstand fra de militante islamisters vold.

Han har offentligt nægtet, at han indsamler penge til IS.

/ritzau/

 

Dagens Gossip