Politiet sigter røveriefterlyst for voldtægtsforsøg

Et overfald på en ung kvinde på Friheden Station i Hvidovre i weekenden var ikke bare røveri, men angiveligt et forsøg på voldtægt. Det mener Københavns Vestegns Politi.

Manden blev anholdt tirsdag, efter at politiet havde efterlyst ham med billede fra overvågningskameraer, og onsdag er han blevet varetægtsfængslet.

- Efterforskningen har frembragt nogle oplysninger, som gør, at vi har rejst sigtelse for forsøg på voldtægt, fortæller efterforskningsleder Henrik Hougaard fra Hvidovre lokalpoliti til Ritzau.

Hougaard ønsker på nuværende tidspunkt ikke at komme nærmere ind på grundlaget for, at man har rejst den alvorlige sigtelse.

I forbindelse med efterlysningen af manden har politiet indtil nu beskrevet sagen som et røverisk overfald, hvor gerningsmanden væltede en 19-årig kvinde omkuld og forsvandt med hendes mobil.

Overfaldet fandt sted kort efter klokken tre natten til søndag, lige efter at kvinden var steget af S-toget på Friheden Station, der ligger i nærheden af hendes hjem.

Manden, der stod på perronen, henvendte sig til kvinden og ville have hendes telefon.

Da hun ikke ville give ham den, væltede han hende omkuld, satte sig overskrævs på hende og slog hende i ansigtet. Derefter stak han af med telefonen.

Kvinden blev efterfølgende indlagt på sygehuset til observation for hjernerystelse.

Politiet offentliggjorde tirsdag et billede af manden, i håbet om at det ville føre en anholdelse med sig. Det fik manden til at melde sig selv på politigården i Albertslund, og onsdag formiddag blev han så fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Glostrup.

Anklager Bertil Håkonsson fortæller til Ritzau, at dommeren vurderer, at der er særlig bestyrket mistanke om, at manden er skyldig i simpel vold. Retten har altså ikke fængslet ham på baggrund af mistanken om voldtægtshensigten.

- Men retten har lagt vægt på, at en S-togs-station er et sted, hvor man skal kunne gå i fred, især som ung kvinde, fortæller Bertil Håkonsson til Ritzau.

Manden er fængslet i foreløbig fire uger. Han har dog kæret rettens afgørelse til Østre Landsret.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip