Politiet skuddræber mand på Sjælland

Den Uafhængige Politiklagemyndighed bekræfter, at politiet har skudt og dræbt en mand i forbindelse med en skudepisode søndag morgen ved Høng på Vestsjælland, der ligger mellem Kalundborg og Slagelse.

- Manden blev ramt i brystet af et skud klokken 04.16. Han afgår ved døden klokken 05.21, siger specialkonsulent ved Den Uafhængige Politiklagemyndighed Janus Rasmussen til Ritzau.

Ifølge Den Uafhængige Politiklagemyndighed startede Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi deres jagt på manden klokken 04.05, og 11 minutter senere faldt skuddet.

Specialkonsulenten har ingen oplysninger om, hvem manden er eller, hvad sagen drejede sig om. Men skudepisoden skal være sket i forbindelse med en såkaldt eftersættelse af manden.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed er nu i færd med at undersøge omstændighederne i forbindelse med skudepisoden.

- Vi overtager det hele nu, når en person er ramt af skud af politiet og er død på baggrund af politiets indgriben. Og vi foretager nu en normal efterforskning, som politiet også ville have gjort det, siger Janus Rasmussen.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed forventer at bruge resten af dagen på at indsamle tekniske beviser i sagen. Selve efterforskningen ventes at tage flere måneder.

Sagen fra Høng er den anden på tre uger, hvor Poltianklagemyndigheden går ind i en sag.

2. december begik en 30-årig medarbejder selvmord på Amager i forbindelse med politiets ransagning af mandens lejlighed. Manden var sigtet for alvorlig økonomisk kriminalitet i en sag om bedrageri for cirka en kvart milliard kroner.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip