Politiet skyder otte under angreb i kinesisk uro-region

Politiet i Kinas Xinjiang-region har skudt og dræbt otte personer under et "terrorangreb" mandag, lyder det fra myndighederne i den vestlige region.

Regionen er præget af spændinger mellem de kinesiske myndigheder og muslimske uighurer.

- Omkring klokken 6.30 angreb ni banditter bevæbnet med knive en politistation i Kashgars Yarkand-distrikt. De kastede med sprængfarlige anordninger og satte ild til politibiler, lyder det i en meddelelse fra myndighederne.

- Politiet tog straks de rette foranstaltninger og skød og dræbte otte og fangede en, lyder det videre i meddelelsen, hvor episoden bliver kaldt et "voldeligt terrorangreb".

Tidligere på måneden skød og dræbte politiet 14 personer under optøjer nær Kashgar. Her mistede også to betjente livet.

I sidste måned blev ni civile og to betjente dræbt, da en gruppe bevæbnet med økser og knive angreb en politistation i samme område, lød det fra landets statsstyrede medier.

Xinjiang har været præget af tiltagende spændinger siden et angreb på Den Himmelske Freds Plads i Beijing i oktober, hvor tre uighurer fra Xinjiang kørte en bil ind i en menneskemængde ved Den Forbudte By.

To personer døde - udover de tre i bilen. 40 blev såret.

Xinjiang-regionen, der er dobbelt så stor som Tyrkiet, er hjem for omkring ni millioner mennesker, hvoraf langt de fleste tilhører uighurerne, der taler et andet sprog end Kinas dominerende etniske gruppe, hankineserne.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip