Politiet tier om fynsk politijagt: Mænd i kritisk tilstand

Skrevet af admin

27/11/2014

Mest læste i dag

Det er ganske sparsomt med oplysninger om en alvorlig ulykke ved Brenderup på Fyn, hvor to formodede indbrudstyve natten til torsdag kørte galt med en politibil efter sig.

- En af vores patruljer får en mistanke om, at det kan være nogle indbrudstyve, men bilens førere vil ikke standse, da vi henvender os, og det bestyrker vores mistanke, sagde vagtchef Mie Brøchner fra Fyns Politi tidligere til Ritzau.

- Vi sætter efter dem omkring Morud, og lige nord for Brenderup kører bilen, som vi følger efter, galt, sagde hun.

På grund af omstændighederne - at politiet var indblandet i ulykken - vil vagtchefen ved Fyns Politi torsdag formiddag ikke udtale sig nærmere om ulykken.

Af den grund er det fortsat uvist, om politiet havde grund til at sætte efter mændene, og om der eksempelvis var tyvekoster at finde i den forulykkede bil.

Sagen er nu overdraget til Den Uafhængige Politiklagemyndighed, der skal se nærmere på, om politiet agerede rigtigt i situationen.

- Vi har to efterforskere i gang med at efterforske sagen. Vi forventer at afhøre de to betjente i løbet af et døgns tid, og så er der nogle tekniske undersøgelser, der skal foretages på stedet, siger Kristian Palmann Jensen fra politiklagemyndigheden.

- Og så må vi se, om det bliver muligt at afhøre de to kvæstede. Begge var i kritisk tilstand i nat, og det er de efter vores oplysninger fortsat, siger han torsdag formiddag.

Kristian Palmann Jensen oplyser desuden, at han ikke beskæftiger sig med, hvorvidt de kvæstede var indbrudstyve eller ej.

- Den del af sagen ligger hos Fyns Politi. Vi efterforsker kun selve ulykken, siger han til Ritzau, men hos Fyns Politi er det altså heller ikke muligt at blive klogere på den del af sagen.

/ritzau/