Politiet uden spor efter hærværk mod jødisk skole

To måneder efter hærværk mod en jødisk skole i København er politiet fortsat på bar bund.

Det oplyser Københavns Politi, som netop har fået svar fra tekniske undersøgelser af effekter fra gerningsstedet ved Carolineskolen på Østerbro.

- Vi har fået svar fra nogle af de tekniske undersøgelser af effekter, som vi har sat i værk, men vi har ikke fået noget tilbage, som vi kan bruge. Det er op ad bakke, siger politikommissær Jan Høier Mogensen til Ritzau.

Hærværksmændene klippede hul i et hegn for at komme ind på skolen natten til 22. august, hvor flere ruder blev smadret. Derudover blev der malet antijødiske graffiti-budskaber på skolens mure.

Blandt andet blev der skrevet "Ingen fred i Gaza. Ingen fred til jer zionistsvin", hvilket må antages at henvise til krigshandlingerne mellem Israel og Hamas.

- Der er selvfølgelig indhentet overvågningsbilleder, men det er ikke noget, som har bragt os nærmere en gerningsmand, fortæller politikommissæren.

Politiet venter stadig svar fra andre tekniske undersøgelser, men lige nu har de intet på gerningsmændene.

- Der er ingen vidner, der har fortalt noget, så hvis der er nogen, som ved noget, er vi selvfølgelig meget interesseret i at høre fra dem, siger Jan Høier.

Ifølge vicepolitiinspektør Henrik Møller Jakobsen er politiets efterforskning blandt andet rettet mod, hvad der kan være motivet bag hærværket.

- Der kan være tale om drengestreger, men vi er meget opmærksomme på, at der kan være tale om et politisk motiv, og at der er meget, der peger i den retning, sagde Henrik Møller Jakobsen tidligere til Ritzau.

Hærværket har vakt forargelse blandt både politikere og personer i det jødiske miljø. Også Muslimernes Fællesråd har fordømt hærværket.

/ritzau/

 

Dagens Gossip