Politiet undersøger sag om påstået afpresning af advokat

Reserveforsvareren i en stor sag om økonomisk kriminalitet Peter Blinkenberg har følt sig så presset og truet af en af de hovedtiltalte, at han i august betalte ham 25.000 kroner for at få fred.

Sagen er nu blevet overdraget til Nordsjællands Politi, oplyser Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (Søik), også kendt som Bagmandspolitiet.

Østre Landsret tog 4. november Peter Blinkenberg af sagen om økonomisk kriminalitet - Abaris-sagen - da dommeren mente, at reserveforsvareren ikke længere var habil efter at have betalt penge til den tiltalte Olav Nielsen.

Olav Nielsen selv nægter at have modtaget de 25.000 fra Peter Blinkenberg.

Af kendelsen fra Østre Landsret 4. november fremgår det, at Peter Blinkenberg blev reserveforsvarer for alle syv tiltalte i sagen, da en af hans ansatte var blevet spurgt af den hovedtiltalte Olav Nielsen.

Derefter var Blinkenberg angiveligt blevet kontaktet af Olav Nielsen og blevet bedt om at betale 20 procent af sit salær til ham som betingelse for at få jobbet. Det havde advokaten nægtet, står der i kendelsen.

Derefter var presset fra Olav Nielsen blevet større, og midt i sommerferien 2014 fandt forsvarsadvokaten en død kat foran hoveddøren. På et andet tidspunkt blev hans datter kontaktet af en ukendt mand, mens hun var i skole.

Derfor betalte advokaten til sidst 25.000 kroner til Olav Nielsen for at få fred.

Ifølge kendelsen har Bagmandspolitiet 31. oktober skrevet, at der på baggrund af oplysningerne kan være mistanke om overtrædelse af straffelovens paragraf 281 - altså om afpresning.

To andre forsvarsadvokater er også blevet taget af Abaris-sagen, fordi de beskyldes for at have betalt penge, så de kunne få lov til at føre sagen som offentligt betalte forsvarere.

Der er stadig ingen sigtede i sagen om de tre afbeskikkede forsvarsadvokater eller den påståede afpresning.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip