Politikere lægger pres på biskop: Fyr omstridt præst

19/01/2015 03:33

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Sognepræst i Sydhavn Sogn i København, Per Ramsdal, kan miste præstekraven, hvis han står fast på sin udtalelse om, at "det er svært at tro på, at Jesus gik ud af graven rent fysisk".

Det har flere medier tidligere skrevet, og nu blander politikere ifølge Jyllands-Posten sig i sagen om præsten, som skal til en tjenstlig samtale hos Københavns biskop, Peter Skov-Jakobsen.

Ramsdal og andre præster udtalte sig i juledagene til Jyllands-Posten om deres tro, og Ramsdal sagde blandt andet, at han ikke tror på, at Jesus fysisk stod op af graven. Ifølge flere politikere bør det udløse en fyreseddel.

- Når han betvivler centrale elementer i kristendommen som kødets opstandelse, kan han ikke være præst. Ramsdal sætter med sine udtalelser sig selv uden for kirken. Hvis ikke dette får konsekvenser for ham, mener jeg, at biskoppen svigter, siger Dansk Folkepartis kirkeordfører, Christian Langballe, til Jyllands-Posten.

Det samme mener Esben Lunde Larsen, folketingsmedlem for Venstre og teolog. Han ser ikke andre muligheder end en opsigelse, fordi Per Ramsdal bryder med præsteløftet

- Det er svært at se, hvad der er tilbage af bekendelsesgrundlaget i den evangelisk- lutherske kirke, hvis ikke det bliver udgangen, siger han til Jyllands-Posten på egne og ikke partiets vegne.

Han sammenligner sagen med et folketingsmedlem, der ikke går ind for demokrati.

Liberal Alliances kirkeordfører, Mette Bock, opfordrer biskoppen til at sige trosbekendelsen højt sammen med Per Ramsdal.

Lektor i teologi på Aarhus Universitet Peter Lodberg siger dog til Jyllands-Posten, at politikerne bør holde sig væk og lade det være biskoppens opgave at håndtere sagen.

/ritzau/