Politikere raser over angreb på digter

Overfaldet på digteren Yahya Hassan mandag aften har fået flere politikere op af stolen.

SF's retsordfører Karina Lorentzen påpeger, at det er nærliggende at tro, at overfaldet har noget at gøre med hans digte.

- Hvis det hænger sådan sammen, synes jeg faktisk, at det et angreb på det demokrati, som vi hylder i dag og den ytringsfrihed, der er os alle forundt, også Yahya, siger hun i en pressemeddelelse.

Det var en 24-årig mand, der slog digteren efter at have set ham på Hovedbanegården i København. Manden har i grundlovsforhør nægtet, at overfaldet var politisk motiveret.

Hos Liberal Alliance mener man, at overfaldet er dybt forkasteligt.

- Hvis overfaldet viser sig at være politisk motiveret, så er det et angreb på ytringsfriheden. Og det er et angreb, vi ikke kan leve med, siger udlændingeordfører Merete Riisager i en pressemeddelelse.

Yahya Hassan udgav tilbage i oktober digtsamlingen "Yahya Hassan", hvor han udtrykker sin utilfredshed med sin familie og Islam.

Han har både modtaget ros og dødstrusler efter udgivelsen af digtsamlingen.

Senere er det kommet frem, at digterens overfaldsmand i 2007 blev dømt for terror. Østre Landsret afviste i 2009 at fratage den 24-årige mand hans danske statsborgerskab.

Dansk Folkeparti melder ud, at partiet tager stærkt afstand til overfaldet. De mener, at det er et modbydeligt angreb på ytringsfriheden.

Desuden mener Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, at der er noget galt med straffene for terror.

- Det er helt uhyrligt, at man kan blive dømt for terror og så allerede være på fri fod bare tre år efter. De reelle straffe på området skal være længere. Det er også dybt bekymrende, at overfaldsmanden tilsyneladende intet har lært, siden han blev dømt for terror, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip