Politimand anklaget - lånte penge til kriminel

En mand fra det kriminelle miljø har fået en stribe hemmelige oplysninger af sin kontakt i politiet.

Ovenikøbet var politimanden også så venlig at låne kilden penge, og på den måde opstod der et afhængighedsforhold mellem de to mænd.

Sådan lyder påstanden fra Statsadvokaten i København, som nu kræver manden fra Københavns Vestegns Politi idømt fængsel.

I statsadvokatens anklageskrift er der dog ikke nævnt noget om lånets størrelse.

Tilsyneladende gjorde politimanden alt, hvad han kunne, for at holde sin kilde for sig selv.

Således skal han have givet sin kilde ordre om ikke at give oplysninger til Københavns Politi.

Og da kilden gav ham adressen på det sted, hvor et våben kunne ligge gemt, undlod han at give tippet videre til sine kolleger i Københavns Politi, som efterforskede våbensagen, hævdes det.

Samarbejdet var så tæt, at politimanden også gav sin kilde fortrolige oplysninger om fire navngivne mænd fra Kriminalregistret og fra politiets sagsbehandlingssystem.

På den måde fik kilden for eksempel besked om, at en af de fire mænd var kendt for narkohandel, lyder påstanden i anklageskriftet.

Også oplysninger om, hvordan bandeenheden i Københavns Politi var organiseret, blev kilden fodret med, hedder det.

Desuden beskyldes politimanden for ikke at have skrevet rapporter om de samtaler, han havde med kilden.

Og der blev heller ikke skrevet rapport, da en anden mand i de kriminelle miljøer gav ham et tip, som førte til beslaglæggelse af 1,5 kilo heroin og 130.000 kroner, påstås det.

Anklagen drejer sig om grov skødesløshed og forsømmelse i tjenesten og om stillingsmisbrug, som skal være begået i efteråret 2011.

Politimanden nægter sig skyldig, men hvis det lykkes at bevise påstandene, risikerer han som nævnt at blive idømt frihedsstraf. Sagen skal afgøres af Retten i Glostrup.

Tidligere i år blev en politimand fra Nordsjælland i øvrigt idømt 40 dages fængsel, fordi han over for en tatovør havde afsløret detaljer om politiets efterforskning mod rockermiljøet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip