Politimand skød ubevæbnet og uskyldig i New York

En ubevæbnet 28-årig mand, som blev skudt og dræbt på en trappeopgang i Brooklyn i New York, var "fuldstændig uskyldig og blev dræbt ved et uheld", siger politiet.

- Offeret, Akai Gurley, var netop trådt ind i opgangen sammen med sin kæreste, da han blev skudt i brystet torsdag sent torsdag. Han døde kort efter på hospitalet, siger politikommissær Bill Bratton.

Han siger, at Gurley øjensynligt var "totalt uskyldig", og han kaldte skuddrabet for en "tragisk ulykke."

New York Times skriver, at "en nyansat politimand fra New Yorks politi skød en mand uprovokeret".

Skudepisoden skete, da politimanden og hans kollega patruljerede i et østligt område af Brooklyn lidt før midnat torsdag aften. Den 28-årige var på vej ned på den mørklagt trappe i boligblokken, da han blev skudt.

Politimanden, som affyrede det dræbende skud, havde været ansat i politiet i mindre en 18 måneder. Han er blevet frataget sit tjenestevåben og sit politiskilt og har fået andre opgaver.

Ifølge politichefen var den dræbte på ingen måde involveret i kriminalitet.

Flere amerikanske storbyer er blevet rystet i år, efter at politifolk har dræbt ubevæbnede unge.

En 18-årig mand blev dræbt i oktober i Ferguson i St. Louis i oktober. Hændelsen fik raceuroen i St. Louis til at blusse op på ny.

Skudhændelsen skete få kilometer fra det sted, hvor den 18-årige Michael Brown blev skudt af en hvid betjent 9. august i år,..

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip