Politisk flertal vil redde DR Underholdningsorkestret

Det ser ud til at DR Underholdningsorkestret overlever, selv om DR har sparet det væk og opsagt musikerne, skriver Politiken.

Et flertal i Folketinget vil nu tvinge DR til at genansætte og beholde orkestret.

Dansk Folkeparti, Konservative, Enhedslisten og Venstre mønstrer sammen med det færøske mandat Edmund Joensen et flertal på 90 mandater, der vil pålægge regeringen og DR at sørge for, at det 75 år gamle underholdningsorkester består.

I første omgang var det kun Dansk Folkeparti og Konservative, der krævede, at DR trak besparelsen tilbage.

Men i de seneste uger er først Enhedslisten og onsdag også Venstre blevet endeligt overbevist om, at Folketinget skal gribe ind over for den beslutning, som bestyrelse og direktion i DR har taget som led i de besparelser, Folketinget har pålagt DR.

Flertallet vil have underholdningsorkestret skrevet ind i den public servicekontrakt for de næste fire år, som den radikale kulturminister, Marianne Jelved, og DR i øjeblikket forhandler på plads.

- Vi har i Venstre truffet den beslutning, at vi sammen med de tre øvrige partier støtter, at DR Underholdningsorkestret også i fremtiden skal stå i public servicekontrakten som en af DR's opgaver. Og den kontrakt skal DR følge, siger Venstres kulturordfører, Michael Aastrup Jensen til Politiken.

/ritzau/

 

Dagens Gossip