Politisk kommentator: Løkke kan kun overraske positivt

For hver måned Venstre bliver siddende på regeringsmagten, vil det se ud som en sejr.

Sådan lyder vurderingen fra politisk kommentator Troels Mylenberg, chefredaktør på Fyns Amts Avis, efter at Lars Løkke Rasmussen har meddelt, at han går efter at stå i spidsen for en smal Venstre-regering.

- Det er en svag regering, men når det er sagt, skal det også siges, at den har afstemt forventningerne med sine omgivelser. Den kan næsten kun overraske positivt, og det er et glimrende udgangspunkt i politik, siger han.

Venstre-formanden, Lars Løkke Rasmussen, har fredag holdt møde med lederne fra Liberal Alliance, Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti.

Alle tre borgerlige partier forlod mødelokalet med meldingen om, at en ren Venstre-regering var det mest oplagte. Og det bekræftede Løkke senere selv.

Den bliver med Troels Mylenbergs egne ord "ikke verdens stærkeste regering" med sine 34 mandater. Men der kan alligevel være positive konsekvenser ved en etpartiregering, mener han:

- Man forventer en vis uro i Venstre i forhold til, hvor mange politiske hjertesager partiet kan få igennem. Men jeg tror, uroen ville være større i for eksempel en V-DF-regering, hvor man ville kunne skyde skylden på nogen.

- Nu kan man i partiet ikke sige meget andet end, at Løkke tager det nødvendige ansvar, siger han.

Ifølge Troels Mylenberg er det ikke svært at forudse hvilke områder, Venstre får særligt svært ved at samle sine støttepartier om.

De har nemlig allerede været skarpt kridtet op, lyder det fra kommentatoren, der peger på blandt andet vækst i det offentlige og EU-politikken som kommende stridspunkter.

- Han (Lars Løkke Rasmussen, red.) skal balancere mellem partier, der grundlæggende ikke er blå, siger Mylenberg med henvisning til Dansk Folkepartis politik på velfærdsområdet:

- Det bliver en svær balance.

/ritzau/

.

Dagens Gossip