Politisk ordfører om ny fremgang til S: Intet er afgjort

Socialdemokraterne fortsætter deres fremgang i meningsmålingerne forud for folketingsvalget senere i år.

I en ny Voxmeter-måling for Ritzau står partiet til 25,5 procent af stemmerne, og det er for første gang siden folketingsvalget i 2011 højere end valgresultatet.

Det glæder politisk ordfører Maja Panduro, der dog ikke mener, at målingen giver anledning til at hvile på laurbærrene.

- Jeg håber selvfølgelig, at det skyldes, at folk begynder at se resultaterne af vores politik og er enige i, at vi skal videre ad den vej og ikke ud i de eksperimenter, som Lars Løkke vil med nulvækst og forringelser af velfærden, siger hun til Ritzau.

Problemet for Socialdemokraterne er - og har længe været - at partiets fremgang ikke ser ud til at kunne bruges til noget. For regeringspartneren De Radikale går tilbage, og der flyttes ikke tilstrækkeligt med vælgere over midten af dansk politik.

Rød blok får i målingen 46,5 procent af stemmerne inklusiv Alternativets 1,5 procent. Blå blok står til 51,7 procent, hvis man tæller Kristendemokraternes 0,7 procent med.

- Heldigvis går det mest den rigtige vej. De fleste kan se, at intet er afgjort endnu.

Spørgsmål: Hvad vil I så gøre for at få trukket vælgere fra blå til rød blok?

- Vi vil arbejde videre. Det lyder måske ikke så sexet, men jeg tror, at vejen frem for Danmark er, at vi bliver ved med at vise resultater. Hver eneste stemme kommer til at tælle, og vi har brug for flere, der har lyst til at stemme for, at vi fortsat har Helle Thorning-Schmidt som statsminister efter et valg, siger Maja Panduro.

Samlet set er det i høj grad Dansk Folkepartis skyld, at blå blok går frem i forhold til sidste valg. Partiet står til en fremgang på 5,9 procentpoint til 18,2.

Målingen, der er baseret på 1008 repræsentativt udvalgte danskere, er foretaget i uge 16. Den er behæftet med en statistisk usikkerhed på maksimalt 2,7 procentpoint.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip