Polsk etapevinder kæmper med at forklare Tour-deltagelse

admin

|

19/07/2014

Dagens topnyheder

En opdatering på Facebook før Tour de France bliver ved med at plage Tinkoff-Saxo og Rafal Majka, som lørdag vandt løbets 14. etape til skisportsstedet Risoul.

På polakkens Facebook-side stod det før løbet at læse, at han var utilfreds med udtagelsen til Touren, fordi han var træt. Det var at drive rovdrift på en ung rytter, som for nylig havde kørt Giro d'Italia, hvor han var blevet nummer seks.

Manager Bjarne Riis har flere gange slået fast, at det ikke var Majka selv, som havde skrevet beskeden, og at det hele var en misforståelse, da polakken længe havde vidst, at han var inde i billedet til sæsonens vigtigste løb.

Det bekræfter Majka efter sin sejr lørdag.

- Historien om, at jeg ikke ville køre Touren, er ikke sand. Jeg havde talt med Riis, og han sagde, at jeg skulle med.

- I første uge skulle jeg tage det roligt, og fra anden uge skulle jeg hjælpe Alberto. Men på grund af uheld udgik Alberto, og så måtte vi køre efter en etapesejr, siger Majka.

I danske og internationale medier har det længe været hugget ud i sten, at polakken ikke var inde i truppen til Touren før sidste øjeblik, da det stod klart, at holdkammeraten Roman Kreuziger var ude på grund af en verserende sag om unormale værdier i rytterens biologiske pas.

- Det har ikke noget med Roman Kreuzigers problem at gøre, for efter Giroen har jeg slappet af, og jeg har været klar til Touren, siger Rafal Majka.

/ritzau/