Popstjernes hus ransaget i pædofilisag

Den britiske popstjerne Cliff Richard er blevet hovedperson i en ny pædofilisag i Storbritannien, efter at det britiske politi har ransaget en ejendom i Berkshire, der tilhører den 73-årige sanger.

En talsmand for politiet oplyser ifølge britiske BBC, at ingen personer er anholdt i sagen, og at Cliff Richard ikke selv var til stede på ejendommen, da den blev gennemsøgt af politiet.

- Betjente er i øjeblikket ved at gennemsøge ejendommen, lyder det ifølge avisen The Guardian i en pressemeddelelse fra South Yorkshire politi, som står for efterforskningen.

- En ransagningskendelse blev givet, efter at politiet havde modtaget en anklage om et seksuelt overgreb, som går tilbage til 1980'erne og involverer en dreng, der var under 16 år dengang, lyder det yderligere.

Politiet tilføjer, at ransagningen af Cliff Richards hjem ikke er forbundet med den såkaldte Operation Yewtree, men at betjente fra den famøse operation er blevet underrettet om de nye anklager.

Operation Yewtree blev indledt, efter at man i 2012 opdagede den i dag afdøde tv-stjerne Jimmy Saviles omfattende misbrug af børn.

Operationen skal afdække seksualforbrydelser begået af prominente kendisser - både tv-stjernen Rolf Harris og publicisten Max Clifford er blevet dømt.

Cliff Richard er en af Storbritanniens mest populære sangere. Han har solgt 21,5 millioner singler - mere end nogen anden mandlig britisk sanger - og han er den eneste, der kan bryste sig af at have haft mindst ét album i top-fem i Storbritannien i hver af de seneste syv årtier.

Sidste år udgav han album nummer 100. Den 73-årige popstjerne blev slået til ridder i 1995.

/Ritzau/

 

Dagens Gossip