Populært DR-program laver særlig udgave: Det er helt oplagt

Skrevet af Julie Møller

10/11/2020
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Næste gang programmet rammer skærmen, så bliver det i en anderledes udgave.

Dagens topnyheder

Da coronavirussen lukkede Danmark ned, så valgte DR at åbne for et nyt koncept: Fællessang - hver for sig. I foråret kunne danskerne mange fredage i streg tænde for DR 1 og synge med, når Phillip Faber og Mads Steffensen inviterede indenfor til fællessang. 

Nu er Fællessang vendt tilbage til skærmen, og når de mange seere tænder for programmet på fredag, så er det en særlig udgave, der venter.

En hyldest til Shu-bi-dua

Den folkekære Shu-bi-dua-sanger Michael Bundesen døde søndag aften. I en pressemeddelelse berettede Michael Bundesens børn, Nanna Bundesen & Nicolaj Bundesen, at deres far desværre er gået bort efter kort tids kræftforløb. 

Efter kort tids kræftforløb er den folkekære sanger Michael Bundesen gået bort. Foto: Lekfeldt Thomas/Ritzau Scanpix

“Det er med en ufattelig sorg at vi kan meddele at vores far, Michael Bundesen efter kort tids kræftforløb, er afgået ved døden.

Michael sov søndag aften stille ind i sit hjem i Gentofte, i trygge rammer, omgivet af den nærmeste familie.

Familien vil gerne udbede sig ro til at bearbejde sorgen, og det kæmpe savn Michael efterlader i vores alles hjerter.

Efter Michaels eget ønske kommer bisættelsen til at foregå diskret, og kun for de allernærmeste. Selvom det varmer at tænke på, hvor mange danskere han har betydet noget for, appellerer vi til at dette ønske respekteres,” skrev Michael Bundesens børn i en pressemeddelelse, som sluttede med ordene: “Visselul, du gæve kæmpe,” der er et citat fra Shu-Bi-Duas kendte sang om Hvalen Hvalborg. 

På grund af den triste nyhed har DR valgt at sadle om, og på fredag er programmet en hyldest til Michael Bundesen.

“Shu-bi-duas sange er – om nogen – sange, som lægger op til fællessang. Derfor er det helt oplagt, at vi benytter lejligheden til at synge dem i programmet og mindes Bundesen og de mange, skæve ordspil, han leverede, forklarer Anne Garlichs, der er programchef i DR Medier, til Billed Bladet.

Shu-bi-duas sange er – om nogen – sange, som lægger op til fællessang, siger  Anne Garlichs, der er programchef i DR Medier. Her ses Phillip Faber ved klaveret og Mads Steffensen som vært på det populære program. Foto: Benita Marcussen/DR

Med omkring 6 millioner solgte plader er Shu-bi-dua et af de mest sælgende danske bands nogensinde, og med 18 studiealbums på cv’et, så er der også en del sange at vælge imellem, når DR inviterer til Fællessang.