Porosjenko efter Minsk-møde: Ingen gode nyheder

Trods positive meldinger om en indgået våbenhvile på Minsk-mødet mellem Ukraine, Rusland, Tyskland og Frankrig torsdag morgen, er den ukrainske præsident ikke videre optimistisk.

Maratonforhandlingerne har ikke ført til "gode nyheder", lyder det fra Petro Porosjenko, som mener, at Rusland stiller "uacceptable betingelser."

- Desværre er der ingen gode nyheder, siger Porosjenko efter mødet med Vladimir Putin, Angela Merkel og François Hollande.

- Der er nogle betingelser, som jeg finder uacceptable, siger præsidenten uden at ville uddybe den bemærkning.

Ifølge Porosjenko fortsætter forhandlingerne, selvom flere russiske nyhedsbureauer har rapporteret, at mødet i den hviderussiske hovedstad er slut.

- Der er altid håb, siger Porosjenko under det, som nyhedsbureauet AFP kalder en kort pause i forhandlingerne.

- Vi er i gang med løbende forhandlinger, som I kan se, og situationen er meget svær. Angela Merkel og François Hollande hjælper os meget, men lige nu er situationen svær, siger Porosjenko.

Omkring 5500 mennesker er dræbt i Ukraine de seneste 10 måneder.

Torsdag morgen lød det fra russiske nyhedsbureauer, at forhandlingerne var slut, og at lederne havde indgået en aftale om våbenhvile fra lørdag.

En aftale mellem de fire lande skulle angiveligt omfatte, at de stridende parter skal foretage en "tilbagetrækning af alle tunge våben og etablere en demilitariseret zone".

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip