Portræt af Luis Suarez: Genial og sindssyg

admin

|

26/06/2014

Dagens topnyheder

Familiemennesket Luis Suarez har i øjeblikket brug for sin familie mere end nogensinde før. For fodboldspilleren Luis Suarez har igen dummet sig og opført sig som sportens Dracula.

Under tirsdagens VM-kamp mod Italien satte Uruguay-angriberen tænderne i italienske Giorgio Chiellinis skulder. En handling, der nu koster angriberen ni spilledags karantæne samt en udelukkelse fra alt fodboldaktivitet i fire måneder.

Under et døgn før den seneste bide-sag er verden en helt anden. Luis Suarez holder stolt sin søn, Benjamin, i hånden. Ved siden af ham står datteren Delfina og hustruen Sofia.

For Sofia flyttede han i sin tid fra Uruguay for at finde lykken i europæisk fodbold. Her ville han tjene gode penge, så han kunne forsørge hende og familien.

- I giver mig mere styrke end nogen andre. Jeg elsker jer så meget, skrev Suarez på Twitter under billedet af ham, Benjamin, Delfina og Sofia.

Han er en gåde, Suarez. Et omsorgsfuldt familiemenneske, der ofte har let til smil, og som er blevet en af verdens bedste angribere. Selv sportens allerstørste legender som for eksempel argentinske Diego Maradona lovpriser Suarez' kunnen på en fodboldbane.

En fantastisk spiller er Suarez, men han har en brist, som er uforklarlig. En brist, som er hæslig at overvære. To gange tidligere har han fået karantæne for at bide en modstander. Og så har han også en meget omtalt racismedom på cv'et.

- Når han ikke bider modspillerne, er han en af de mest vidunderlige aktører på en fodboldbane, lyder det i et portræt, som ESPN har lavet om Suarez.

Han kommer fra fattige kår. Familien var så fattig, at Suarez' bedstemor skulle hjælpe dem finansielt, så de ikke sultede ihjel.

Suarez er opvokset med seks søskende. Tre yngre og tre ældre. Han har selv betegnet sin opvækst i Uruguay som ganske normal.

Lysten til at spille fodbold har altid været stor. Han har tidligere udtalt, at han kunne løbe hurtigere med en bold end uden. Så meget elskede han sporten.

Som 14-årig kom han dog til klubben Nacional de Montevideo. Som 16-årig rykkede han op i førsteholdstruppen, og som 18-årig vandt han mesterskabet.

Da europæiske klubber begyndte at interessere sig for ham, takkede han ja uden at tøve. Turen gik først til Holland og Groningen i 2006. Derefter til Ajax, og siden 2011 har han spillet i Liverpool.

Både i Ajax og i Liverpool har han skabt problemer for sig selv ved at bide en modstander.

- Jeg vil forandre det stempel, som er på mig. Jeg er ikke sådan, som jeg bliver fremstillet, og jeg synes, at det er forfærdeligt at høre og læse alt det, som bliver sagt om mig, sagde Suarez inden det igangværende VM i et interview med Sports Illustrated.

Mere end nogensinde før har han brug for familien.

/ritzau/