PORTRÆT: Engelbrecht får kam til sit hår i Skatteministeriet

Den 44-årige Benny Engelbrecht har siddet i Folketinget, siden han blev valgt ind 13. november 2007 for Socialdemokraterne.

Den gang fik han støtte af den sønderjyske rapper af L:Ron:Harald, der på eget initiativ skrev hans valgsang. Oprindelig er han fra Amager, men han flyttede som 20-årig til Sønderborg, hvor han siden har boet med sin kone, Charlotte, der er byrådspolitiker i Sønderborg Kommune.

Benny Engelbrecht er kendt som en ivrig og kamplysten debattør, og de egenskaber får han i høj grad brug for frem til næste valg, hvor ikke mindst skatteområdet bliver et hot emne i kampen mod Venstres ønsker om skattelettelser.

En anden sag, som Benny Engelbrecht hurtigt skal tage sig af, er Rigsrevisionens skarpe kritik af Skatteministeriet og Skat for igennem 10 år at have lavet fejlagtige ejendomsvurderinger. Problemerne har været kendt siden 2007, uden at der er blevet rettet op på dem.

Som en reaktion på kritikken valgte regeringen at suspendere ejendomsvurderingerne for 2013 for i stedet at nedsætte et udvalg, som skal komme med forslag til en ændring af systemet.

Arbejdet bliver præsenteret 11. september.

Benny Engelbrecht har flere gange været nævnt som en oplagt kandidat ved tidligere ministerrokader, og han har aldrig lagt skjul på, at han står til rådighed, hvis statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) skulle ringe om en ministerpost.

Han betegnes som en loyal støtte for statsministeren, som også beskrevet i bogen " Den Hemmelige Socialdemokrat".

Han er valgt i Sønderborgkredsen og sidder i folketingsgruppens bestyrelse.

Før sin politiske karriere har Benny Engelbrecht arbejdet med markedsføring og været ansat på lokale radiostationer i Sønderjylland. Han har også en fortid fra musik-, kultur- og medieverdenen.

Sideløbende har han besat tillidsposter som blandt andet formand for Arbejderbevægelsens Internationale Forum i Sønderjylland og medlem af repræsentantskabet for Syddansk Universitetscenter.

Benny Engelbrecht bliver den første socialdemokratiske skatteminister i 13 år.

/ritzau/