Portugal var sekunder fra at ryge ud af VM

23/06/2014

Portugal var natten til mandag sekunder fra at være færdig ved VM i Brasilien, men på et mål i sidste minut af Silvestre Varela fik holdet udlignet til 2-2 mod USA og har dermed fortsat mulighed for at kvalificere sig til 1/8-finalerne fra gruppe G.

Portugal har nu et point efter to kampe og skal vinde sin afsluttende gruppekamp mod Ghana for at gøre sig håb om at gå videre.

Gruppen føres af Tyskland og USA. Begge hold har fire point. Ender deres indbyrdes opgør uafgjort, er både Tyskland og USA videre fra gruppen.

Portugal førte 1-0 efter første halvleg, men to mål i anden halvleg af Jermaine Jones og Clint Dempsey bragte USA i front.

I kampens sidste overtidsminut udlignede Varela og sikrede Portugal det livsvigtige point, som forhindrer, at holdet allerede nu sammen med andre store fodboldnationer som Spanien og England kan sætte sig på en tidlig flyver hjem til Europa.

Portugal fik ellers en forrygende start på kampen. Anført af verdensstjernen Cristiano Ronaldo blev amerikanerne presset i bund, selv om USA havde valgt en opstilling med fem spillere på midtbanen for netop at undgå at blive løbet over ende af de hurtige portugisiske angribere.

Og efter bare fem minutter lå bolden bag målmand Tim Howard efter en fejl af forsvarsspiller Geoff Cameron.

Han fik ikke ordentlig ram på et indlæg fra fløjen og snittede bolden videre til Manchester United-spilleren Nani, der takkede for tilbuddet med Portugals første scoring ved dette VM.

Men så ændrede opgøret karakter. Målet lod til at opildne de amerikanske spillere, som pressede på. I halvlegens sidste minut var Portugal dog tæt på at fordoble sin føring, men det forhindrede Tim Howard med en fantastisk dobbeltredning på skud fra Nani og Eder.

USA fortsatte med at dominere i anden halvleg og fik fortjent udlignet på en scoring af Jermaine Jones. I det 81. minut bragte Clint Dempsey holdet foran 2-1, før Varela skabte vild jubel blandt portugiserne med sin scoring i det sidste minut.