Præsident Obama lavede grin med Hillary Clinton

Skrevet af admin

26/04/2015

Dagens topnyheder

Præsident Barack Obama lavede lørdag grin med både politiske venner og fjender under den årlige middag for journalister og korrespondenter i Det Hvide Hus, hvor spøg og skæmt er en del af traditionen.

For mange af dem, der arbejder i Washington, er middagen for journalister, politikere og kendisser i de senere år blevet et af årets festligste højdepunkter, og der er altid store forventninger til navnligt præsidentens tale.

Da Obama kom til mikrofonen, fastslog han, at mange amerikanere lever i en tid med mange forandringer og stor usikkerhed.

- Jeg har en ven, som for blot nogle uger siden tjente millioner af dollar. I dag bor hun i en autocamper i Iowa, sagde han med henvisning til Hillary Clinton, som netop har indledt sin valgkampsturné i Iowa.

Præsidenten nævnte også en af de republikanske præsidentkandidater, nemlig Tea Party-aktivisten Ted Cruz.

- Ted Cruz har sagt, at den kendsgerning, at han fornægter klimaforandringerne, har gjort ham til en form for Galileo. Men det er en dårlig sammenligning. Galileo mente, at Jorden gik rundt om solen. Ted Cruz tror, at den går rundt om Ted Cruz, sagde Obama.

Men Obama var også morsom på sin egen bekostning. Han har siddet i Det Hvide Hus i over seks år og har kun omkring halvandet år tilbage som USA's leder. Han nævnte, hvor meget præsidentembedet har ældet ham.

- Jeg ser så gammel ud nu, at John Boehner (Republikanernes flertalsleder i Repræsentanternes Hus, red.) allerede har inviteret Netanyahu til at tale ved min begravelse, sagde han med henvisning til den israelske premierminister, som for nylig talte i Kongressen efter at være inviteret af Obamas politiske modstandere.

Omkring 2600 personer deltager i middagen, som er knyttet til en række andre presseaktiviteter og events hen over en weekend.

/ritzau/Reuters