Præst brugte 16 millioner på sex-fester og prostituerede: Nu skal han i fængsel

En tidligere præst og leder i den velgørende religiøse stiftelse Betanien er mandag ved retten i den norske by Drammen idømt tre års fængsel for bedrageri til næsten 16 millioner norske kroner.

Pengene er brugt på sexfester og luksusprostituerede i Spanien.

Retssagen er blevet afviklet som en tilståelsessag, efter den tidligere præst, Are Blomhoff, erkendte, at han havde snydt sig til de mange penge.

- Dette er kommet fuldstændig ud af kontrol. Det viser størrelsen på beløbet, erkendte han i retten. Svindlen stod på i syv år.

I 2001 blev der etableret en afdeling af Betanien til at drive et hospital i Alfaz del Pi i Spanien, som præsten stod i spidsen for. Her begyndte han at overføre penge til en fiktiv vedligeholdelseskonto, som han selv bestyrede.

I retten fortalte Blomhoff, at han arrangerede flere store fester i Spanien med prostituerede. Her blev mænd inviteret for at have sex med kvinderne. Han betalte mellem 7500 og 11.500 kroner per kvinde per fest.

Stiftelsen Betanien besluttede i 2013 at fyre den anløbne præst, som havde været leder af Betanien i Bergen siden 1992.

- Dette er den hårdeste dag i mit liv, fortalte han dommeren mandag.

/ritzau/NTB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip