To præster og en nonne bortført i Cameroun

Formodede medlemmer af oprørsgruppen Boko Haram bortførte lørdag to italienske præster og en canadisk nonne i det urohærgede nordlige Cameroun.

Bortførelserne skete i Tchere, som ligger 60 kilometer fra det nordlige Nigeria, hvor den islamistiske Boko Haram-gruppe har hjemme.

Kort før midnat kom en gruppe bevæbnede mænd, siger Henri Djonyang, som er regionens ledende præst.

- De gennemsøgte alt, inden de tog præsterne og nonnen med sig, siger han og opgiver præsternes navne til at være Giampaolo Marta og Gianantonio Allegri, mens nonnen hedder Gilberte Bussier.

En af de to præster havde været i Cameroun i over seks år, mens den anden kom for et år siden. Ingen gruppe tog umiddelbart skylden for angrebet, men al mistanke kastes mod Boko Haram, som har gennemført en række bortførelser i området i de seneste år år.

I februar 2013 blev en franskmand bortført sammen med sin kone og fire børn, da de besøgte en nationalpark. En gruppe mænd på motorcykler førte familien over grænsen til Nigeria.

De blev bortført 19. februar og frigivet to måneder senere.

Den islamistiske gruppe Ansar, der har forbindelse til Boko Haram, har også taget skyld for gidseltagninger i regionen.

Begge grupper kæmper for at få sharia-love indført i deres land.

Islamister, som kæmper for en islamisk stat i det nordlige Nigeria, udgør den største fare mod sikkerheden i det olierige land.

Boko Haram, der betyder "vestlig uddannelse er en synd", har længe været aktiv i den nordlige del af landet med angreb, der primært har været rettet mod kristne.

De fleste af gruppens angreb er begået i det religiøst splittede centrale Nigeria , hvor der længe har været rivaliseringer mellem muslimske og kristne befolkningsgrupper.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip